Warsztaty nauki grillowania — Podstawy dobrego grillowania (steki i dziczyzna)

2 min czytania
Grafika promocyjna wydarzenia Warsztaty nauki grillowania — Podstawy dobrego grillowania (steki i dziczyzna)

Wyobraź sobie poranek spędzony przy profesjonalnym grillu, dwóch Mistrzach Polski obok Ciebie i talerzami soczystych steków, które sam nauczysz się przygotowywać — od obsługi sprzętu po perfekcyjne wysmażenie. Warto się wybrać!

Kiedy i gdzie — Warsztaty nauki grillowania

  • Data: 7 lutego 2026 (sobota), godz. 11:00
  • Czas trwania: około 4 godziny
  • Miejsce: Cegielniana 15A, 41-400 Mysłowice, Polska
  • Cena: 900 PLN
  • Rezerwacje / kontakt: Anita Pawliniak, tel. 697 885 545, e-mail: [email protected]
  • Ilość miejsc ograniczona
  • Organizator: NaGrillu / NaGrillu Academy Silesia

Co będzie na warsztatach

Na warsztatach poprowadzonych przez Mistrzów Polski w Grillowaniu połączymy solidną dawkę teorii z praktyką przy grillu. Nauczysz się obsługi urządzeń, wykorzystania ich możliwości oraz technik dających powtarzalny efekt — w tym popularnej metody „Reverse Sear” (Metoda Odwrócona), idealnej do steków z polskiej wołowiny.

Prowadzący:

  • Andrzej Gibas — Grill Chef, Mistrz Polski w Grillowaniu, brązowy medalista prestiżowych mistrzostw Jack Daniel’s World Championship Invitational Barbecue w kategorii „Gotowanie domowe z ojczystej ziemi”, właściciel salonów NaGrillu i NaGrillu Square, założyciel NaGrillu Academy Silesia. Specjalista od steków i metod grillowania gwarantujących powtarzalność rezultatów.
  • Krystian Cydejko — absolwent szkoły gastronomicznej im. Gustawa Morcinka w Katowicach, Mistrz Polski w Grillowaniu, trener kulinarny z 22-letnim doświadczeniem, szef kuchni z doświadczeniem w restauracjach renomowanych hoteli i francuskich restauracjach, specjalista od deserów i wołowiny.

Menu i program (w skrócie):

  • Starter „na bogato”
  • Steki z amerykańskiej wołowiny sezonowane minimum 40 dni — kilka metod przygotowania i różne stopnie wysmażenia
  • Steki z dziczyzny — techniki i smaki dziczyzny
  • Deser — niespodzianka szefa kuchni

Dostępne dla uczestników:

  • bar bez ograniczeń (bar bez ograniczeń)
  • ciepły i zimny bufet
  • całe zaplecze kulinarne i praktyczne stanowiska przy grillu

Dla kogo?
Dla osób, które chcą serio podnieść umiejętności grillowania — od początkujących, którzy chcą poznać podstawy i pracować nad techniką, po domowych mistrzów chcących opanować stekowe sztuczki i metody gwarantujące powtarzalność.

Partnerzy wydarzenia: Napoleon Polska, Borniak, Kamado Bono, Teandermeat, Bbq.pl, USBEEF, #BBQBlockFireSystem

Przyjdź po praktyczne umiejętności, inspirację i smaki — wszystko pod okiem mistrzów.

Link do wydarzenia na Facebooku

Autor: info_wydarzenia