Rodzinna masarnia, czyli dlaczego warto wybierać wędliny naturalne?

3 min czytania

Rodzinna masarnia, czyli dlaczego warto wybierać wędliny naturalne?

Pięknie pachnąca szynka, apetyczny naturalny boczek czy zdrowa szkarłatna polędwica idealna na tatara brzmi dobrze, prawda? Niestety coraz rzadziej możemy otrzymać dobrej jakości mięsa w supermarketach i sklepach sieciowych. Sklepy te oferują produkty pełne chemii, konserwantów, sztucznych barwników i wypełniaczy, o czym możemy przekonać się, czytając uważnie etykiety. Na szczęście, jeśli chcemy zadbać o wspaniały smak naszych potraw, a przede wszystkim o zdrowie swoje i swojej rodziny możemy kupować mięso w sprawdzonych punktach, jakim jest rodzinna masarnia Wędliny z Dębiny, która oferuje wędliny naturalne pochodzące z naturalnych hodowli przyrządzane w tradycyjny sposób.

Jakie mięso oferują supermarkety?

Mięso to jeden z głównych składników zdrowiej i zrównoważonej diety. Większość z nas wprost sobie nie wyobraża posiłku bez mięsa. A ponieważ lubimy jeść mięso, kupujemy go znaczne ilości zazwyczaj w supermarketach. To właśnie wielkie centra handlowe zasypują nas hasłami reklamowymi, chwaląc swoje tradycyjne szynki, zdrowe kurczaki i naturalnie wędzone schaby. Warto jednak wiedzieć, że cena tych produktów idzie w parze z ich jakością. Mięsa te pochodzą od zwierząt z ogromnych farm i karmionych paszami z antybiotykami na szybki przyrost mięsa. Antybiotyki te nie tylko szkodzą zwierzętom, ale szkodzą i nam, gdy spożywamy ich mięso. Produkty mięsne w sklepie sieciowym, aby podnieść ich sprzedaż, faszerowane są barwnikami imitującymi prawdziwy kolor i smak, które cechuje tylko wędliny naturalne. Ich proces produkcji nie ma nic wspólnego z tradycyjnymi metodami stosowanymi do wyrobu wędlin, które stosowali nasi dziadkowie, a którymi może poszczyć się dobra rodzinna masarnia. O tym, co tak naprawdę kupujemy i jemy, możemy szybko przekonać się, czytając etykiety tych mięsopodobnych wyrobów. Z reguły w ich składzie znajdziemy całe bogactwo aromatów i barwników wzmacniających smak, długą listę konserwantów, duże ilości skrobi ziemniaczanej i wody. Nierzadko zawartość mięsa w… mięsie to jedynie 60%!

Rodzinna masarnia wiesz, co jesz

Na szczęście dla nas na rynku wciąż możemy dostać mięso dobre i zdrowe. Rodzinna masarnia, która dostarcza wysokiej jakości produkty do zaufanych także sklepów mięsnych to najlepszy wybór, jakiego możemy dokonać, zaopatrując swój dom w jedzenie. Wędliny naturalne pochodzą z niewielkich farm zwierząt, na których zwierzęta są pieczołowicie doglądane i karmione naturalnymi paszami pozbawionymi antybiotyków. Dzięki temu rosną w odpowiednim tempie, a ich mięso jest naturalnie zdrowie. Rodzinna masarnia rzeczywiście może poszczycić się tradycyjnymi recepturami, ponieważ ich firma bardzo często przekazywana jest z pokolenia na pokolenia. Mięsa te są odpowiednio przygotowywane, marynowane w tradycyjnych marynatach, przyprawiane naturalnymi przyprawami, peklowane, a następnie wędzone tak, aby na nasze stoły mogły trafić zdrowe, pachnące wędliny naturalne. Rodzinna masarnia dba o prawdziwość swoich produktów, dzięki czemu coraz częściej wygrywa w walce o klienta, który zaczyna być bardziej świadomy w kwestii tego, co kupuje i je. Wbrew pozorom naturalne wędliny dostępne są w przystępnej cenie. Pamiętajmy jednak, że wysoka, jakość idzie w parze z nieco wyższą ceną. Jednakże warto zapłacić nieco więcej za pyszne, apetyczne, a przede wszystkim zdrowe wędliny naturalne, a które będą cieszyły nasze podniebienie.

Autor: Zewnętrzny materiał partnerski

myslowicki24_kf
Serwisy Lokalne - Oferta artykułów sponsorowanych